Criza energetică stiri: 1708
Cutremure stiri: 384
Eurovision stiri: 419

ASP lansează prestarea serviciilor cadastrale online

30 ian. 10:30   Societate
1758 0

Începînd cu 01 februarie 2023, Agenția Servicii Publice lansează, în regim de pilotare, prestarea serviciilor cadastrale în regim online pe o nouă platformă - platforma de dezvoltare a serviciilor electronice (PDSE).

În perioada de pilotare, cetățenii vor putea comanda servicii online exclusiv pentru bunurile imobile amplasate în mun. Chișinău.

Prin intermediul noii platforme, atît persoanele fizice, cît și cele juridice, vor putea solicita online și obține în format electronic 11 documente din domeniul cadastral: extrase din Registrul bunurilor imobile, informații despre valoarea bunurilor imobile și planuri cadastrale pentru bunurile imobile din mun. Chișinău.

Pentru deținătorii de semnătură electronică, documentul în format electronic va putea fi descărcat din cabinetul personal (mcabinet.gov.md) de pe Portalul guvernamental al cetățeanului sau al antreprenorului.

La solicitare, copia documentului electronic va fi eliberată pe suport de hîrtie. Beneficiarul îl va putea ridica la sediul centrului multifuncţional solicitat sau îl va putea primi direct la adresa indicată, utilizînd serviciul guvernamental de livrare MDelivery.


Serviciile respective se vor achita prin intermediul MPay - serviciul guvernamental de plăți electronice, utilizînd orice instrument de plată la alegere, cum ar fi: cardul bancar, internet banking, terminale de plată, sisteme e-banking și plăți în numerar. În cazul plăților în numerar, cetățenii care nu au acces la internet se pot adresa la ghișeele băncilor conectate sau la oficiile întreprinderii „Poșta Moldovei”.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий