X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4051

Dragalin răspunde acuzațiilor

19 mai. 12:18   Societate
4840 0

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, a răspuns acuzațiilor Centrul de Resurse Juridice din Moldova referitoare la scrisoarea ce o vizează pe Tatiana Răducanu.

„Nu am venit în această funcție să-mi fac prieteni. Nu aș fi ajuns pînă aici fără tărie de caracter. Acuzațiile false și atacurile nu mă ofensează. Nu am ambiții politice și imaginea mea personală nu contează”, a scris Veronica Dragalin.

„Vladislav Gribincea, Ilie Chirtoaca,

Ați lansat acuzații publice că nu am fost eu autoarea scrisorii din 14 mai 2024 din ce motiv?

1) Educația și experiența mea profesională nu demonstrează că sînt suficient de inteligentă să pot analiza informație din punct de vedere de procuror conform legislației naționale și principiile CtEDO?


2) Experiența mea de viață în diasporă înseamnă că nu cunosc limba suficient de bine să pot formula propoziții mai complexe?

3) Sînt prima femeie pe funcție așa înaltă în sistemul procuraturii și nu de același nivel ca Dvs. sau alți bărbați importanți?

4) Am trăit majoritatea vieții mele într-un actual stat de drept spre deosebire de cei care tot reformează justiția în Moldova de zeci de ani cu mare succes, ridicînd salarii mult mai mari ca procurorii și pe timpul oligarhilor și acum?

5) Am îndrăznit să ridic întrebări legitime despre o procedură care generează salarii și mai mari pentru foarte multe persoane, inclusiv rudele Dvs.?

Nu cunosc dacă Dvs. personal ați fost autorii poziției CRJM, dacă nu, Vă sugerez să angajați juriști mai bine pregătiți. CRJM susține că am dus publicul în eroare și face trimitere la decizia CSM din 15.04.2014 – această decizie e citată în scrisoare cu link (pagina 3, nota 5). Dacă un jurist ar citi următoarele propoziții în scrisoare, ar vedea decizia CSM din 07.10.2014 (pagina 4, nota 9) și ar înțelege că a doua oară, CSM a respins același demers de ridicare a imunității, rezultînd în clasarea dosarului împotriva fostului judecător Aureliu Colenco.

Nu am venit în această funcție să-mi fac prieteni. Nu aș fi ajuns pînă aici fără tărie de caracter. Acuzațiile false și atacurile nu mă ofensează. Nu am ambiții politice și imaginea mea personală nu contează. Succesul meu va fi măsurat după rezultatele concrete livrate de Procuratura Anticorupție.

Nu am timp să răspund la toate aberațiile pentru că lucrez ca procuror la dosare penale importante. Fiți siguri că voi lupta în continuare împotriva corupției și în interesul cetățenilor noștri.

Sînt sigură că pentru prima dată în istoria Republicii Moldova, avem un Procuror-șef Anticorupție independent, imun la orice influență. Vedem reacția”, a scris Veronica Dragalin.

14
13
1
3
12

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?