COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 610 688   INFECTAȚI 259 549(+71)   TRATAȚI 252 104     DECESE 6255(+0)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2830
Puterea stiri: 6442
Coronavirus stiri: 7315

Două cazuri de rabie, înregistrate pe teritoriul R. Moldova

18 mai. 10:15   Societate
1070 0

Pe teritoriul Republicii Moldova au fost înregistrate două cazuri pozitive de rabie la o vulpe în raionul Rîșcani și la un cîine în raionul Anenii Noi.

Potrivit reprezentanţilor Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor, cadavrul animalelor au fost distrus prin incinerare, iar resturile de la incinerare au fost înhumate.

Potrivit specialiştilor, singura modalitate de a preveni îmbolnăvirea cu rabie este vaccinul, care se administrează de specialist imediat după muşcătură. Asta spun medicii, potrivit cărora, turbarea este o afecțiune care se transmite la om şi prin saliva animalului infectat. Astfel, în lipsa măsurilor urgente, maladia afectează creierul şi măduva spinării, iar consecinţele pot fi fatale.

Este bine de ştiut că primele simptomele care provoacă îmbolnăvirea cu rabie, sînt durerea la locul mușcăturii, urmate apoi de tuse şi febră.

Cînd o persoană este muşcată de un animal, rana trebuie curăţată imediat cu multă apă şi săpun pentru a reduce riscul unei infecţii. Este indicată efectuarea unui consult medical de specialitate pentru a se stabili un tratament mai complex al rănii.


Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Noul parlament și-a început activitatea. Ce așteptări aveți de la activitatea sa?
🔽🔽