Două autocare cu moldoveni, blocate în Ucraina

Două autocare moldovenești au rămas blocate pe traseul Cuciurgan – Odesa din cauza condițiilor meteo. Potrivit TSV Prednestrovie, un autocar se îndrepta spre Rusia, iar celălalt spre regiunea transnistreană.

Directorul firmei care îi aparțin cele două autocare spune că, deocamdată, oamenii nu au primit niciun fel de ajutor, transmite tv8.md.

Presa transnistreană scrie că salvatorii ucraineni se îndreaptă spre cele două autocare, însă se deplasează cu doar 3 km/h și așteaptă să se termine furtuna de zăpadă.

Unul dintre autocare efectua cursa Sankt Petersburg – Moscova – Camenca, dar a rămas blocat pe traseul spre Cuciurgan.

Aceștia au pornit la drum marți, iar miercuri seara, în jurul orei 17:00, au ajuns în regiunea Odesa, unde se află pînă în prezent. Una dintre pasagere a înregistrat un mesaj prin care cere ajutor.


„Apa se termină, nu știu cît combustibil mai avem, pentru că șoferul încălzește autobuzul. Este autocarul nostru spre Moscova și mai este unul mare la vreo 300 de metri. Vă rog, sunați pe cineva, faceți ceva, sunați președintele, la urma urmei. Cît mai putem să stăm aici? sînt 24 de ore deja. sînt oameni bolnavi, care nu mai rezistă. Sunați-l pe Zelenski, faceți ceva!”.

„Pe traseul de la Cuciurgan spre Odessa, două dintre autobuzele noastre s-au blocat, unul mergea în Rusia, celălalt în Transnistria. Autobuzele au aproximativ 50 de pasageri. În timp ce se încălzesc cu ceai de la șoferi. Nu există încă ajutor”, a declarat directorul companiei de transport.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load