TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Deţinuţii închisorii din Leova au amenajat un teren de joacă pentru copii (FOTO)

Deţinuţii închisorii din Leova au amenajat un teren de joacă pentru copii (FOTO)

Înainte de începerea noului an de studii, un grup de deţinuţi din custodia Penitenciarului nr. 3 – Leova au desfăşurat o acţiune de binefacere, amenajînd un teren de joacă pentru copiii de la grădiniţa nr. 2 din localitate.

“Ghidați de către specialiștii Secției reintegrare socială a instituției de detenție, deținuții au confecționat un complex de joacă din anvelope uzate (siluete de păsări, animale, ghivece), care ulterior au fost instalate pe teritoriul instituției preșcolare”, indică Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP).


Pentru administraţia grădiniţei, precum şi pentru discipolii instituţiei, iniţiativa deţinuţilor a fost o surpriză plăcută, iar copiii au spus că şi-ar mai dori asemenea terenuri.

Potrivit ANP, astfel de acţiuni au scopul de a consolida legătura dintre persoanele deţinute şi societatea civilă. “Astfel, deţinuţilor li se cultivă sentimente de responsabilitate şi altruism, care vor avea un impact benefic asupra reintegrării sociale a acestora”, au explicat surse din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load