TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Detalii în dosarul dădacei care a ucis un copil al unui cuplu de moldoveni din Israel

Detalii în dosarul dădacei care a ucis un copil al unui cuplu de moldoveni din Israel

Elena Strobinskaia, care lucra ca bonă, a fost acuzată de intimidare sistematică a copiilor.

Elena Strobinskaia, care lucra ca bonă la grădinița „Mașa și Ursul”, unde a murit în mod tragic Iasmin Vinta, fiica unor muncitorilor străini din Moldova, va fi judecată pentru intimidarea copiilor. Această decizie a fost luată marți, 28 ianuarie, de Judecătoria din Petah Tikva, transmite vesty.co.il.

În concluzia finală de învinovățire, înaintată de procuratura sectorului Central, se menționează faptul că Strobinskaia, în vîrstă de 35 de ani, își bătea joc sistematic de copii, îi împingea și îi scutura cu putere, îi apăsa pe perne, le acopea fețele cu pături, astfel încît copiii înceapeau să se sufoce.


Ancheta susține că astfel de acțiuni au fost întreprinse pentru cel puțin cinci copii.

Potrivit procurorilor, Strobinskaia a lucrat în grădiniță din 2015 pînă în 2018, în aceeași perioadă în care a lucrat și Inna Skibenko, condamnată la 17 ani de închisoare pentru uciderea lui Iasmin. De asemenea, se menționează faptul că ambele femei au lucrat în aceeași grupă - cu copii cu vîrste cuprinse între 3 luni și 1,5 ani.

În concluzia finală se aduce ca exemplu un episod care a avut loc pe 14 mai 2018. Atunci, așa cum s-a stabilit în cadrul anchetei, Strobinskaia a apucat copilul de mînă și l-a aruncat cu putere pe pat. Copilul a fost rănit.

Într-un alt episod, sînt aduse dovezi în care, în timp ce hrănea un bebeluș dădaca l-a împins, din care cauză el a căzut pe podea.

În plus, după cum s-a menționat, dădaca, atunci cînd culca copiii, îi acoperea cu pături și îi apăsa. Pe unii ea îi ținea așa mult timp. Se reamintește faptul că anume acestă practică a dus la moartea lui Iasmin.

Într-unul dintre episoade, după cum a stabilit ancheta, copilul a petrecut 50 de minute cu capul acoperit.

Cazul Inna Skibenko

Pe 14 iulie 2019, tribunalul raional din Lod a condamnat-o pe Inna Skibenko, o dădacă de la grădinița ”Mașa și Ursul”, la 17 ani și 18 luni de închisoare pentru uciderea neintenționată a lui Iasmin Vint, în vîrstă de un an. În plus, ea a fost obligată să plătească părinților copilului ucis o despăgubire de 120.000 de șicheli.
Verdictul a fost pronunțat în cadrul unei tranzacții juridice în care Skibenko s-a declarat vinovată de uciderea neintenționată a lui Iasmin și de mai multe episoade de atac asupra copiilor.
Vladimir Vinta, tatăl lui Yasmin, și-a exprimat dezamăgirea fașă de verdict. În opinia sa, Inna ar fi trebuit să primească o pedeapsă mai severă.

Copilul a murit sub plapumă 50 de minute

Moartea unui Yasmin Vinta, în vîrstă de un an, într-o grădiniță din Petah Tikva a șocat Israelul. Pe baza înregistrării camerei de supraveghere, a fost creată imaginea crimei.

Mica Iasmin, așa cum s-a menționat atunci, nu a fost singura victimă. Inna Skibenko lovea copiii de podea, îi arunca și îi zhîlțîia, îi lovea, îi tîra pe podea, îi aruncat cu putere pe scaunul pentru copii, îi acoperea cu pături pînă peste cap sau le punea o căldare pe cap.

În ziua morții, Iasmin Skibenko a apucat mai întâi fetița de mînă, a ridicat-o în aer, a scuturat-o, apoi a aruncat-o pe saltea lîngă un alt copil. Apoi a acoperit pe cap ambii copii cu o pătură gros și s-a așezat deasupra. În același timp, acuzata ținea telefonul mobil în mâini și se uita în el.

Copiii acoperiți au încercat să iasă, dar ca răspuns la mișcările lor, dădaca s-a apăsat și mai mult peste ei, împiedicîndu-i să-și scoată capurile de sub plapumă. În plus, ea a înfășurat și mai strîns păturile în jurul capurilor copiilor, nelăsînd loc pentru aer. În tot acest timp, ea a continuat să se uite pe telefon cu căști în urechi.

Abia după 10 minute, dădaca s-a ridicat de pe salteaua pe care stătea întinsă pe copii și a scos plapuma. Văzînd că Iasmin nu reacționează, acuzata a acoperit-o din nou cu pătura peste cap și s-a cufundat din nou în telefonul mobil. În această stare, copilul a stat acolo încă o oră și 50 de minute, pînă cînd cealaltă dădacă a găsit-o pe fată fără semne de viață.

În timpul procesului, Dorina Vinta, mama fetei ucise, i-a strigat criminalei în față: "Ce să te numesc? Animal? Nu îți doresc moarte. Vreau să suferi tot restul vieții. Să nu-ți vezi propriii copii! Tu măcar înțelegi cum este cînd îți omoară copilul! Ești un monstru. Tu trebuie să suferi toată viața".

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load