COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Declarație: Se poate reveni la restricții drastice

Ministerul Afacerilor Interne nu poate aplica „bîta” la infinit pentru ca cetățenii să respecte normele anti-COVID-19 în spațiul public. Declarația aparține ministrei sănătății, Viorica Dumbrăveanu, care susține că măsurile restrictive pot fi reactualizate în anumite circumstanțe, notează IPN.

„Se poate reveni la unele restricții mai drastice în momentul în care situația epidemiologică nu este favorabilă. Aici există un șir de reguli, noi avem codurile de alertă care sînt determinate în planul de pregătire și răspundere la infecția COVID-19: codul galben, portocaliu și roșu. La fiecare cod sînt indicatori pentru declanșarea carantinei”, a declarant ministra Viorica Dumbrăveanu în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la postul de televiziune TVR Moldova.

Viorica Dumbrăveanu precizează că instituirea carantinei pentru o unitate administrativ-teritorială cum este Chișinăul, practic, este imposibilă.

„Ce înseamnă carantina care a fost instituită în unele localități? Aceasta presupune limitarea accesului în unitatea administrativ-teritorială respectivă. Nu este vorba doar de limitarea circulației populației, ci chiar și de accesul în unitatea administrativ-teritorială. Atîta timp cat nu avem spitalele specializate în teritoriu, și nu vorbesc doar profilul COVID, în Chișinău avem și traumatologie, avem și intervențiile chirurgicale care sînt planificate. Eu vorbesc doar din perspectiva sistemului de sănătate, instituirea carantinei la Chișinău, practic, este imposibilă”, a adăugat ministra.

Viorica Dumbrăveanu precizează că înăsprirea măsurilor nu va avea efect atîta timp cît populația nu acordă atenție recomandărilor specialiștilor din domeniu.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load