X 

Declarație: "Moldova ar fi putut trăi într-o alternativă frumoasă și puternică la UE"

24 iun. 2021,, 11:05   Societate
3630 7

Uniunea Sovietică putea fi păstrată și reformată cu succes după noile principii ale libertății și egalității. Această nouă uniune, spre deosebire de cea europeană, ar putea fi numită Euro-asiatică și ar fi mult mai integrată decît Uniunea Europeană astăzi, iar acum Moldova ar fi putut trăi într-o alternativă frumoasă și puternică la UE.

Această opinie a fost exprimată în studioul Sputnik Moldova de fostul primar general de Chișinău, fost deputat, fostul lider al Alianței "Moldova Noastră", Serafim Urechean, transmite Noi.md.

În opinia sa, dacă nu erau cele 18 milioane de comuniști, care, cu complicitatea clasei de sus, a fost de acord cu prăbușirea Uniunii Sovietice, am fi putut crea o nouă uniune, care, în fapt, a fost, practic, era gata în baza a 15 republici ale uniunii.

"Cu Uniunea Sovietică era integrată economia și industria, era o singură rublă și o singură armată. Existau multe lucruri în comun. În noua formațiune este nevoie de un centru inteligent, care ar delega drepturi fostelor republici sindicale. Toată lumea ar fi devenit subiecți ai unei formațiuni puternice unionale", crede politicianul.

Serafim Urechean a concluzionat că dictatura claselor superioare din ultimii ani și ascultarea claselor inferioare nu au permis transformarea Uniunii Sovietice într-o nouă structură. În opinia sa, indiferent cum s-ar numi o astfel de structură, dar gradul puterii și integrării sale ar fi mult mai mare decît cel al Uniunii Europene moderne.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?