X 
Incendii stiri: 559
Criza energetică stiri: 1748

Curtea de Apel răspunde acuzațiilor aduse de "Avia Invest"

22 noi. 2022,, 11:19   Societate
1540 0

Curtea de Apel Chișinău vine cu explicații după ce ieri compania Avia Invest, care gestionează Aeroportul Internațional Chișinău, a acuzat judecătorii instanței de „abuzuri fără precedent”.

În cadru unui comunicat de presă cei de la Curtea de Apel Chișinău au venit cu mai multe explicații despre acest caz.

„Curtea reiterează că, toate acuzațiile formulate au un caracter declarativ și subiectiv, fiind formulate cu un singur scop, cel de a influența opinia publică despre situația din dosar. Reiterăm, că dezacordul părții cu actele de procedură emise de Curtea de Apel Chișinău, urmează a fi expus în actele de exercitare a căilor de atac, iar instanța competentă de a se expune asupra legalității și temeiniciei acestora, este instanța ierarhic superioară – Curtea Supremă de Justiție”, a fost anunțat în comunicatul Curții de Apel Chișinău.

„Curtea subliniază că procesul deferit judecății în speța discutată, se desfășoară cu respectarea principiului contradictorialității și a principiului egalității armelor în proces, principii inerente dreptului la un proces echitabil, iar toate acuzațiile lansate de reprezentanții S.R.L. „Avia Invest”, au un caracter subiectiv, fiind lansate fie cu scopul de a influența opinia publică referitor la cauza pendinte pe rolul instanței, fie cu scopul de a tergiversa examinarea cauzei”, mai este precizat de curte.

Reamintim că Avia Invest cere anularea notificării de desfacere a contractului de concesiune a Aeroportului și acuză magistrații de ilegalități. „Un dezmăț total și o ilegalitate absolută se întâmplă astăzi la Curtea de Apel Chișinău”, se arată în declarație. Potrivit companiei, sunt refuzate toate solicitările avocaților Avia Invest, inclusiv și solicitările de recuzare a judecătorilor.

1
0
1
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий