COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 826 262  INFECTAȚI  313 849(+1407)   TRATAȚI 294 229     DECESE 7172 (+34)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2946
Puterea stiri: 6861

Cum vor activa centrele sportive din capitală de la 1 octombrie

28 sep. 14:48 (reactualizat 1 oct. 03:10)   Societate
2481 0

Noi restricții intră în vigoare în țară de la 1 octombrie curent, acestea vizează inclusiv activitatea centrelor de sport și fitness.

Astfel, în localitățile în care a fost anunțat Cod roșu de alertă, printre care Chișinău și Bălți, toți clienții vor avea obligația să prezinte la intrare certificatul Covid-19.

Hotărîrea Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică stabilește următoarele:

1. Centrele de sport/fitness își vor organiza activitatea cu asigurarea unei suprafețe de cel puțin 7 m2 pentru fiecare client, cu obligația ca toți clienții să prezinte, la intrarea în unitate certificatul COVID-19 (certificatul de vaccinare sau concluzia medicală care confirmă că persoana a suportat Covid, sau rezultatul negativ unui test diagnostic.

2. Se stopează antrenamentele de grup.


3. Evenimentele sportive vor fi organizate fără spectatori în interior sau cu participarea spectatorilor pînă la 50 la sută din capacitatea maximă a spațiului exterior, cu obligația ca toți spectatorii să prezinte la intrarea în spațiul unde se desfășoară activitatea certificatul COVID-19 personalului desemnat de către administrator.

4. Evenimentele sportive sub egida federațiilor internaționale de specialitate se vor desfășura conform protocoalelor stabilite de acestea.

De la prezentarea certificatului Covid-19 pentru accesarea spațiilor sau evenimentelor prevăzute mai sus se scutesc persoanele sub 18 ani.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽