X 
Arşiţa stiri: 174
Jocurile Olimpice stiri: 135
Transnistria stiri: 1455

Grecia vrea să introducă niște restricții în privința vaselor de croazieră

14 iun. 19:30   Externe
2959 0

Premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, spune că a venit timpul să fie introduse restricţii cu privire la numărul navelor de croazieră care vizitează cele mai populare insule, aceasta fiind prima măsură a Executivului de la Atena pentru a contracara efectele “supraturismului”.

“Cred că o vom face anul viitor”, a spus Mitsotakis într-un interviu cu privire la decizia de a plafona vizitele navelor de croazieră.

Pentru Grecia acesta este un subiect extrem de important. Turismul este responsabil pentru aproape un sfert din Produsul Intern Brut al Greciei, iar după încheierea pandemiei, ţara a depăşit record după record cînd vine vorba de vizitele şi cheltuieile turiştilor, notează Noi.md cu referire la g4media.ro.

În 2023, Grecia a primit 32,7 milioane de turişti, cu 18% mai mulţi decît în 2022, iar în primul trimestru din acest an a înregistrat o creştere de aproape 25% a numărului de vizitatori.

De asemenea, croazierele au generat anul trecut venituri de 847,4 milioane de euro, mai mult decît dublu faţă de cifra din 2022.


0
1
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав