COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 1 002 291   INFECTAȚI 396 768(+3255)   TRATAȚI 368 373     DECESE 10 470(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7827
Criza energetică stiri: 509

Cum ar fi Moldova, dacă te-ai schimba tu

4 ian. 2020,, 15:32   Societate
2700 3

Diana Chicu, a stîrnit reacții frumoase în lumea enetului moldovenesc, asta după ce a publicam o postare în care încearcă să transmită un mesaj clar că Moldova ar putea fi cu totul alta dacă am învăța să ne iubim țara. Citește mai jos întreaga postare.

”Cum ar fi Moldova, dacă ne-am iubi țara noastră așa cum este! Cu trecutul și prezentul, așa cum este. Da, e dureros! Dar, asta nu înseamnă că nu poate fi schimbat nimic! Asta, înseamnă doar să suflecam minicile și să începe a munci. Fiecare la loculul lui, acolo unde este în prezent, cinstit! Cinstit și cu dragoste pentru ceea ce face.

Cum ar fi Moldova, dacă am ieși din poziția de jertfă și am termina să "mozolim" trecutul nostru, în cautarea vinovatului. Nu contează, ce a fost! Contează cum va fi! Dar pentru asta trebuie să acționăm acum! Și nu mă refer la revoluție, cu ieșire în masă pe piața, cu sloganuri "jos...nu știu cine și pentru ce...important jos" și peste 2 saptamani să mai "dăm" iar jos pe cineva.

Cum ar fi Moldova noastră, dacă am deschide ochii largi, ca niște copii și am încerca sa o redescoperim! Să lăsăm "minusurile", să lăsăm comparația cu alte țări, cu vecinii și să redescoperim Moldova. Ce avem? Știu, ce o să spuna cîțiva din voi! Nimic! Da, nimic din ce au vecini! Hai, să facem un brainstorming!

Cred ca sîntem muncitori, atunci cînd vrem! Cred că avem o țară frumoasă, cu specific tipic doar nouă! Pămînt mult și fertil! Nu avem industrie care să ne otraveasca! Avem mult peisaj rustic! Avem o climă blîndă (vă rog să lăsați în pace încălzirea globală, asta îi alta tema, durerea planetei)! Și este țara noastră, doar a noastră și cine dacă nu noi! Tu ce mai vezi frumos, bun, ce plusuri mai are Moldova, care este puterea noastră?


Eu o văd pe Moldova, ca pe o femeie care a fost batjocorită foarte mult timp! Și acum a venit timpul să aleagă, să trăiască mai departe tot așa, cu speranța ca un prinț "zamorschiii" pe cal alb să vină să o salveze. A venit timpul să aleagă să rămînă jertfă, toți îs vinovați, numai nu ea, pentru ca ea e mică și neputincioasă, în comparatie cu cei din jur! Sau poate ajunge, poate a venit timpul să iasa din zona de confort! Poate a venit timpul să aleagă cum să se compoarte cei din jur cu ea, pentru că cu tine se poartă așa cum tu permiți! Poate a venit timpul să aleagă Moldova să înceapă să se iubească așa cum este! Sau să înceapă să descopere demnitatea ei interioară! Eu cred că puterea ei, nu e în afară. Cred, că punerea ei e foarte mare și e în interior! O putere lăuntrică, care e mai mare de sute de ori decît ea însăși! Poate a venit totuși timpul să înceapă să se concentreze în interorul ei!

Puterea Moldovei sîntem noi! Doar, noi putem să ajutăm Moldova să se ridice pe picioare, doar dacă fiecare din noi ar face la fel, să înceapă schimarea de la sine, acolo unde fiecare este acum și chiar nu are importanță unde! Schimarea în țara noastră să o facem prin "revolutia" din noi înșine! Să începem să ne iubim pe noi înșine, așa cum sîntem! Să ne descoperim pe noi înșine!

Putem schimba Moldova descoperindu-ne pe noi înșine! Ce talente am? Ce pot face eu pentru mine, să devin mai bun decît mine ieri? Ce pot face pentru familia mea, pentru cei din jur, din dragoste, necondiționat, fără să aștept în schimb ceva acum sau atunci cînd voi avea nevoie!

Putem schimba Moldova, dacă am recunoaște unde greșim fiecare, fără simțul vinovăției, dar conștient că orice greșeală e o lecție care trebuie învățată! Unde mai am de lucrat cu mine? Unde este important să depun efort și să mă schimb? Ce exemplu sînt pentru copii mei? Ce las în urma mea?

Vom putea schimba Moldova, din momentul ce fiecare din noi va decide să-și facă munca cu dragoste, plăcere și responsabilitate! Dacă nu e așa, poate a venit timpul de schimbat ceva? Dar fără fanatizm, treptat, pas cu pas, calm, bine gîndit, dacă e posibil! Dar cu curaj!

Vom putea schimba Moldova după ce vom facem schimbări în noi și vom începe să acționăm în zona personală de influență, acolo unde depinde de mine, acolo unde știu că dacă am pus mîna, rezultat va fi.

Imagineaza-ți că fiecare din noi, va face acești pași, acolo unde este? Nu te uita la ce fac cei din jur! Imaginezeaza-ți cum va fi Moldova, după ce te vei schimba tu! Chiar dacă ești mămică cu bebeluș acasă, casieră la un market, bibliotecara, antreprenor, funcționar public, președintele Moldovei începe schimbarea de la tine, rolul tău e foarte important!”

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X