Incendii stiri: 557
Criza energetică stiri: 1727

Construcția centurii de ocolire a satului Troiţa Nouă bate pasul pe loc

11 oct. 2022,, 19:30   Societate
1547 0

Drumarii se chinuie, de aproape 3 ani, să termine construcţia unei şosele de circa 7 kilometri în raionul Anenii Noi. Este centura de ocolire a satului Troiţa Nouă, începută în 2019, şi care trebuia să fie gata în 2020.

Constructorul cere însă un nou răgaz şi spune că şoseaua va fi gata la anul, în timp ce localnicii se plîng că maşinile de mare tonaj circulă pe drumul îngust din sat și, din cauza vibraţiilor, le crapă pereţii caselor, transmite Noi.md cu referire la Tvr Moldova.

După 3 ani de la începerea lucrărilor, drumul este construit în proporţie de 70%. S-a pus asfalt pe 4 kilometri de drum și se lucrează la porțiunea rămasă. Azi-dimineaţă, pe şantier erau doar cinci muncitori, dar șeful lucrării susține că acum nu e nevoie de mai mult. Drumul va fi asfaltat complet pînă la sfîrşitul anului, dar va fi dat în exploatare în vara lui 2023.

Locuitorii din Troiţa Noua au motive de supărare.Traficul greu și condițiile proaste de circulație provoacă deseori accidente. Luna trecută, un TIR încărcat cu lemne s-a răsturnat în curtea unei case, iar șoferul a murit pe loc.

SERGIU GALUŞCA, director adjunct al ASD: „Ideea principală este de a scoate traficul din regiunea aceea. Este un sector de drum care iarna nouă ne dă mari bătăi de cap. Şi în general sînt cheltuieli la deszăpezire. Este o pantă foarte mare acolo şi respectiv e necesar de redirecţionat traficul”.


Reprezentanţii Administraţiei de Stat a Drumurilor nu exclud că antreprenorul ar putea fi sancţionat pentru depășirea termenului de construcție. Drumul de ocolire a satului Troiţa Noua va avea o lungime de 6,6 kilometri, pe două benzi de circulaţie. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 129 de milioane de lei, bani alocaţi din bugetul de stat. Lucrările sînt făcute de aceeaşi companie care, de 7 ani, construieşte centura de ocolire de 6 kilometri a satului Bahmut, raionul Călăraşi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий