X 
Arşiţa stiri: 189
Jocurile Olimpice stiri: 142
Transnistria stiri: 1412

Concurs de repartizare în cîmpul muncii a absolvenților de la pedagogie

11 iun. 19:45   Societate
2436 0

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a pornit o campanie de informare a absolvenților programelor de studii din domeniul educației privind Concursul de repartizare în funcții didactice vacante.

Primele sesiuni de informare au avut loc la Colegiul „Mihai Eminescu” din Soroca și Colegiul „Vasile Lupu” din Orhei, unde au participat peste 100 de absolvenți ai specialităților educator, conducător muzical și învățător, notează Noi.md.

Viitorii pedagogi au fost informați despre modalitatea de aplicare la concurs, despre oportunitățile de angajare în funcții didactice, dar și despre facilitățile oferite de Guvern tinerilor specialiști din domeniul educației.

Amintim că absolvenții specialităților pedagogice care se vor angaja în cîmpul muncii pe una dintre funcțiile didactice vacante vor beneficia în primii 5 ani de activitate de indemnizație în valoare de 200.000 de lei, în cazul absolvenților de universități, și 160.000 de lei pentru absolvenții de colegii.

De asemenea, va fi redusă la 75% norma didactică în primii 5 ani de activitate, vor fi oferite compensații în valoare de 4000 de lei anual pentru procurarea materialelor și utilajelor didactice.


Pentru cei care vor alege să meargă în mediul rural sau în centrele raionale li se va oferi compensarea cheltuielilor pentru închirierea spațiului locativ și consumul de energie termică şi electrică. La fel, tinerii specialiști vor beneficia de concedii de 62 de zile, asistență din partea cadrului didactic mentor în primii 5 ani de activitate, dar și alte facilități.

Pentru a participa la concursul de repartizare în cîmpul muncii, absolvenții vor depune la minister un dosar de participare. Mai multe informații privind condițiile de participare pot fi accesate aici.

1
0
2
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав