X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

Compensația pentru materialele didactice: ce trebuie să știe profesorii

2 noi. 2023,, 10:30   Societate
3649 0

Cadrele didactice din cadrul instituțiilor de învățămînt general nu vor mai fi obligate să raporteze modalitatea de utilizare a compensației de 4000 de lei acordată anual de Guvern pentru achiziționarea materialelor didactice.

Dan Perciun a precizat că prin această modificare Ministerul Educației și Cercetării își dorește debirocratizarea sistemului educațional, notează Noi.md.

„Aceasta este una dintre acțiunile prin care ne propunem să debirocratizăm activitatea pedagogilor. Drept urmare, aceștia nu vor mai fi nevoiți să prezinte, pînă la 31 decembrie, administrației instituției de învățămînt documente confirmative privind utilizarea compensației bănești conform destinației”, a spus ministrul.

Potrivit regulamentului, compensațiile bănești oferite anual pedagogilor pot fi utilizate pentru procurarea de: dicționare, reviste de specialitate, culegeri de probleme și de teste, atlase, enciclopedii, literatură artistică etc. De asemenea, aceștia își pot achiziționa tehnică de calcul, servicii de internet sau produse software pentru utilizare în activități de instruire online.

Modificarea privind stabilirea perioadei unice de acordare a compensației urmează să intre în vigoare începînd cu 2024, întrucît în acest an unele cadre didactice și-au primit deja compensația.

15
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?