X 
Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4068

Ministerul Educației a reacționat la cazul profesoarei, care a transmis un mesaj antisemit în timpul lecției

31 oct. 2023,, 13:22   Societate
7681 0

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) s-a autosesizat ca urmare a cazului mediatizat privind un mesaj antisemit care, se menționează, că a fost transmis în timpul lecției de către o profesoară de Educație pentru societate într-un liceu.

MEC condamnă cu fermitate cazurile de manifestare a comportamentelor și mesajelor extremiste și de subminare a demnității și drepturilor omului de către angajații sistemului educațional, se arată în comunicatul instituției, notează Noi.md.

"În această ordine de idei, Ministerul Educației și Cercetării invită cadrele didactice să reflecte critic asupra propriilor atitudini și să depună efort pentru schimbarea comportamentelor care derivă din stereotipuri, viziuni radicaliste și convingeri limitative și să conștientizeze că sîntem o comunitate cu diverse resurse, cu valoroase experiențe de comunicare autentică atît cu elevii cît și cu părinții acestora.

Avem un mare privilegiu și, totodată, o mare responsabilitate de a contribui la crearea unor comunități de oameni care respectă demnitatea umană, drepturile omului și prețuiesc diversitatea. Menirea fiecărui cadru didactic este de a susține, cu înțelegere și acceptare, cultura democratică ce presupune valorizarea demnității umane și a drepturilor omului, prețuirea diversității culturale, valorizarea democrației, dreptății, echității, egalității și a statului de drept", evidențiază ministerul.

Instituția precizează că a solicitat administrației liceului întrunirea Consiliului de Etică și aplicarea sancțiunilor corespunzătoare. "Încurajăm, totodată, părinții și elevii să sesizeze și pe viitor astfel de cazuri administrației instituțiilor de învățămînt și Ministerului Educației", mai îndeamnă MEC.

5
0
1
0
12

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?