Colecție impresionantă - o familie din Palanca are peste 500 de porumbei

21 iun. 08:45   Societate
2095 0

O familie din satul Palanca, raionul Ștefan Vodă, crește peste 500 de porumbei. Iar colecția de înaripate este pe cît de diversă, pe atît de colorată. Asta îi costă mult timp și eforturi, dar și minimum patru tone de cereale pe an.

Pe Victor Covalenco nu l-am găsit acasă, dar excursie prin gospodăria familiei ne-a făcut soția acestuia, Galina. Cea mai mare mîndrie din curtea lor sînt porumbeii. Au o colecție de invidiat, cu peste 500 de păsări la număr. Pasiunea îi aparține bărbatului, care este vrăjit de hulubi încă din copilărie.

„Cînd el era mic, socrul meu nu voia ca el să fie hulubar. Înainte se furau hulubii, el nu cumva să apuce pe altă cale și îl alunga mereu. Pe atunci, avea 6 ani, cînd deva coheta cu această pasiune, iar bunica acestuia îi spunea că el mai mare hulubar ca fi, îi spunea socrului”, transmite Noi.md cu referire la tv8.

Soții au peste 40 de ani trăiți împreună și tot atîta are și această ocupație. Iar dacă la început, Galina era puțin geloasă pe înaripate, cu timpul s-a resemnat cu faptul că, o parte din iubirea și timpul său, soțul o dedică frumoaselor păsări. Acum, femeia este la fel de pasionată de creșterea porumbeilor și are speciile sale preferate.

În colecția gospodarilor se regăsesc așa rase, ca Basarabeni, Jucători de Chișinău, Iacobeni - fiecare cu specificul său. Potrivit gospodarilor, anual, cei aproape 500 de porumbeii au nevoie de peste 4 tone de cereale.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?