X 
Eurovision stiri: 492
Transnistria stiri: 1304

Cîte olimpiade vor fi organizate în acest an de studii pentru elevi

28 noi. 2023,, 17:30   Societate
2354 0

În anul de studii 2023-2024, vor fi organizate și desfășurate 21 de olimpiade și concursuri republicane. Totodată, elevii din țara noastră vor participa la 19 concursuri și olimpiade regionale și internaționale, notează Noi.md.

Programul activităților de susținere a elevilor capabili de performanțe înalte din învățămîntul general pentru anul 2024 include lista concursurilor și olimpiadelor republicane planificate pentru anul curent de studii, probele de selecție și activitățile de pregătire a loturilor olimpice naționale, lista concursurilor și olimpiadelor internaționale la care urmează să participe Republica Moldova în anul 2024 și evenimentele de premiere a învingătorilor.

Totodată, în scopul selectării loturilor olimpice naționale, urmează a fi organizate 12 baraje de selecție la 8 discipline de concurs: matematică, informatică, fizică, chimie, biologie, științe, limba engleză și limba franceză.

Au mai fost aprobate și consiliile olimpice republicane ce vor activa în următorii 3 ani de studii, în conformitate cu prevederile Regulamentului privind concursurile și olimpiadele școlare

0
0
1
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?