X 
Transnistria stiri: 1324
Eurovision stiri: 494

În jur de 2500 de elevi, din 20 de școli au primit kit-uri educaționale

22 noi. 2023,, 14:45   Societate
1697 0

În jur de 2500 de elevi ai claselor I-XII, din 20 de școli din mun. Bălți, Cahul și Chișinău au primit kit-uri educaționale, care au inclus atît rechizite școlare, cît și produse de igienă personală.

Potrivit Danielei Mămăligă, director ”Parteneriate pentru fiecare copil” /PPFC/, în contextul situațiilor de criză cu care se confruntă nu doar comunitatea familiilor refugiate din Ucraina, cît și cele din Republica Moldova, aceste kit-uri aduc un sprijin semnificativ părinților reducînd din povara lor financiară. ”Prin loturile oferite, împreună cu donatorii, ne-am propus să asigurăm dreptul tuturor copiilor la educație, să contribuim la starea lor de bine, ceea ce este esențial pentru sănătatea și dezvoltarea lor armonioasă” a menționat dna Mămăligă.

În procesul de distribuire a kit-lor, părinții și elevii beneficiari au adus mulțumiri și au menționat că acestea cu siguranță reprezintă un sprijin practic și tangibil pentru ei. În acest context, dna Svetlana Glotova, directorul LT ”Mihai Grecu” din Chișinău, a adus mulțumiri tuturor pentru susținere, implicare și efortul depus în sprijinirea comunității școlare din Republica Moldova. ”Acest gest cu siguranță va avea un impact pozitiv, inclusiv asupra performanței școlare a copiilor”, a subliniat dna Glotova.

De asemenea, pe lîngă copii și părinți, 280 de profesori din cele trei municipii menționate, au primit la rîndul lor kit-uri cu rechizite școlare, iar 23 de școli au beneficiat de loturi cu produse de curățenie pentru școală.

Kit-le au fost oferite în cadrul proiectului ”Asigurarea bunăstării copiilor în instituțiile de învățămînt din Moldova”.

0
1
1
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?