TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Chicu: Transportatorii și autoritățile trebuie să ajungă la un compromis

Transportatorii care au protestat săptămîna această cerînd tarife mai mari pentru călătoriile de pasageri şi autorităţile centrale trebuie să ajungă la un compromis.

Despre aceasta a comunicat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, premierul Ion Chicu după şedinţa de dimineaţă a Cabinetului de miniştri, transmite știri.md.

Potrivit agenţiei Infotag, el a subliniat că în procesul de negocieri nu poate fi vorba de concesii unilaterale, iar la compromis se poate ajunge numai atunci cînd ambele părţi dau dovadă de înţelegere şi întreprind măsuri în acest sens.

"Guvernul, la fel ca şi societatea, este interesat în dezvoltarea industriei transporturilor. Suntem îngrijoraţi de siguranţa pasagerilor, iar în situaţia cînd acest sector nu îşi poate asigura propria finanţare, este extrem de dificil să atingem obiectivul", a spus premierul, menţionînd că discuţiile cu transportatorii vor continua astăzi la ora 15:00.

Potrivit lui, transportatorii au decis să înceapă negocierile cu autorităţile cu o grevă, ceea ce nu este cea mai eficientă modalitate de a rezolva problema.


"Printre condiţiile Guvernului se numără asigurarea siguranţei rutiere şi respectarea legislaţiei fiscale, lucru pe care nu îl fac toţi agenţii economici din acest domeniu. Principala cerinţă a transportatorilor se referă la majorarea tarifului, care nu a fost actualizat din 2012. Inflaţia cumulativă pentru această perioadă a depăşit 25-27%. Totodată, există hotărîri judecătoreşti care obligă autorităţile publice să ia măsuri", a spus Chicu.

El a refuzat să ofere detalii despre discuţia viitoare, explicînd că nu este oportun să anunţi poziţia Guvernului înainte de începerea negocierilor, fapt ce ar putea împiedica atingerea obiectivului.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load