TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Chicu: Lucrăm contracronometru pentru a promova proiectele bugetare

În dimineața zilei de astăzi a avut loc o ședință de lucru comună a Președintelui țării, Igor Dodon, președintelui Parlamentului Zinaida Greceanîi și Prim-ministrului Ion Chicu.

În cadrul întîlnirii, cei trei oficiali au stabilit agenda evenimentelor pentru săptămîna care urmează și au formulat 7 măsuri sociale care necesită a fi implementate imediat:

- Acordarea unui sprijin financiar pentru sărbătorile de iarnă în sumă de 700 de lei pentru 625 de mii de pensionarii.

- Modificarea legislației, astfel încît indexarea pensiilor se facă de două ori pe an.

- Majorarea cuantumului pentru perioada rece a anului de la 350 la 500 de lei pe lună și extinderea numărului de beneficiari.


- Garantarea pensiei pentru un termen de cel puțin 5 ani, chiar și în cazul decesului prematur al beneficiarului.

- Creșterea alocațiilor veteranilor de la 100 la 300 de lei pentru circa 20 de mii de persoane.

- Mărirea indemnizațiilor pentru tinerii specialiști din medicină și farmaceutică de la 45 de mii la 120 de mii de lei, în cazul în care aleg să meargă să profeseze în localitățile rurale.

- Majorarea salariilor bugetarilor începînd cu anul 2020, în medie cu 10%. Profesorii și educatorii vor ridica un salariu mai mare cu circa 18%, iar asistenții sociali cu circa 16%. Totodată, toți angajații vor ridica un premiu anual echivalentul a 50% din salariul lunar.

Premierul Ion Chicu a declarat: „Lucrăm contracronometru pentru a promova proiectele bugetare, dar și alte acte legislative de importanță națională. Săptămîna care urmează avem o agendă încărcată, care prevede întîlniri de rang înalt, ședințe ale Guvernului, deplasări peste hotare, dar și participarea la evenimente internaționale de importanță majoră”, a mai adăugat prim-ministrul Ion Chicu.

Întîlnirile dintre Președintele țării cu conducerea Parlamentului și cea a Guvernului vor avea loc în fiecare luni.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load