TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Chicu: Maia Sandu a speculat pe gaura bugetară

Chicu: Maia Sandu a speculat pe gaura bugetară

Noul premier al Republicii Moldova, Ion Chicu respinge acuzațiile lansate de unii deputați din Blocul ACUM la adresa sa, dar și a cabinetului de miniștri pe care îl conduce.

Oficialul le-a calificat, în cadrul unei emisiuni de la M1, drept niște etichete făcute „pe fondul dezamăgirii față situația creată”.

„Am avut onoarea să muncesc cu cei care au fost propuși la funcțiile de miniștri și vă spun, cu certitudine, că ei sunt cei mai pregătiți pentru aceste funcții, în special în situația creată. Toate aceste etichete sunt făcute pe fondul unor dezamăgiri de situația creată. Timpul va trece și lucrurile se vor limpezi”, a declarat Ion Chicu cu referire la declarațiile unor deputați că actualul Executiv ar fi unul docil șefului statului.


În același timp, Chicu a infirmat declarațiile Blocului ACUM potrivit carora acest Guvern ar fi fost pregătit de către Igor Dodon încă din luna august 2019. Potrivit lui, au existat divergențe de mai demult între Blocul ACUM și PSRM pe marginea unor proiecte sociale, care nu au fost aprobate, cum ar fi, printre altele, inițiativa socialiștilor de a indexa pensiile de două ori pe an.

„Existau aceste neînțelegeri, iar președintele țării efectua o analiză a ceea ce se întâmplă în Guvern”, a subliniat prim-ministrul, declarându-se sigur că Guvernul Maia Sandu a fost demis anume din cauza proiectului de asumare a modificărilor la Legea Procuraturii, pe care nu l-a consultat cu partenerii de coaliție și la care nu a vrut să renunțe.

Totodată, Ion Chicu i-a dat o replică și Maiei Sandu, care l-a acuzat că ar fi lăsat o gaură în buget de peste patru miliarde de lei, atunci când a fost ministru al Finanțelor.

„Trebuie de început de la definiția găurii bugetare, pentru că în finanțe publice sunt mai mulți termeni, mai mulți indicatori. Gaură bugetară este așa un termen mai mult literar. Nu o poți estima cu exactitate decât la finalizarea exercițiului bugetar, după ce s-a consumat anul bugetar și vezi cum ai executat partea de venituri și partea de cheltuieli. La mijlocul anului, în luna iunie, să afirmi că este gaură bugetară este incorect din punct de vedere al finanțelor publice. Au fost niște speculații, ce trebuie lăsate la o parte și să ne concentrăm pe lucruri serioase”, a mai spus Ion Chicu.

În același timp, noul prim-ministru promite o relație echilibrată cu partenerii externi, pe care „nu-i interesează persoana, dar ce face Guvernul”.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load