X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3992

Pregătiți pentru orice situație: mai mulți tineri, instruiți cum să acorde primul ajutor

29 feb. 15:30   Societate
1348 0

Reprezentanți ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au realizat activități de instruire a tinerilor în domeniul acordării primului ajutor premedical în situații de urgență.

Acțiunile au avut loc la sediul Centrului de Tineret din sectorul Botanica al capitalei. Un grup format din 15 tineri cu vîrsta cuprinsă între 14-18 ani au fost instruiți cum să intervină corect într-o situație excepțională, notează Noi.md.

Specialiștii în domeniu au explicat și prezentat adolescenților măsurile necesare de întreprins în caz de stop cardio-respirator, dar și alte manevre de acordare a primului ajutor în cazul obstrucției acute a căilor respiratorii.

Totodată, paramedicii SMURD au demonstrat tehnicile de intervenție pentru salvarea persoanelor inconștiente, dar și principalele acțiuni de prim ajutor în caz de înec. Mai mult, au fost simulate situații în care tinerii au exersat pe manechine manevrele de resuscitare a maturilor, dar și copiilor.

Pe parcursul activităților, adolescenții s-au implicat activ în toate exercițiile de simulare, manifestînd un interes sporit în vederea formării abilităților de acordare a primului ajutor persoanelor aflate în dificultate de sănătate.


2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?