AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 912
Criza energetică stiri: 740
Preşedintele stiri: 3209

Cel de-al 15-lea contingent al Armatei Naţionale şi-a încheiat misiunea în Kosovo

17 ian. 21:45   Societate
1518 0

Cel de-al 15-lea contingent al Armatei Naţionale şi-a încheiat misiunea în Kosovo. Cu acest prilej, pacificatorii au fost decorați cu distincții și diplome, în cadrul unei ceremonii, care a avut loc astăzi, în Tabăra Militară 142, relatează Noi.md cu referire la realitatea.md.

Prezent la eveniment, secretarul de stat, Sergiu Plop, a menționat că toți cei 40 de militari au avut o prestație bună în cadrul Comandamentului Regional Vest (Regional Command West), pentru că și-au îndeplinit obligațiunile cu dedicaţie, devotament şi responsabilitate.

"Vă mulțumesc pentru serviciu și pentru profesionalismul manifestat în cele şase luni de mandat. Prin prestația bună pe care ați avut-o în această operațiune de menținere a păcii ați reiterat poziția țării noastre de furnizoare de securitate internațională, dar și eforturile de a crea parteneriate solide pe plan european", a spus Sergiu Plop.

Contingentul KFOR-15 s-a aflat în Kosovo în perioada iulie 2021- ianuarie 2022. Cei 40 de infanteriști și geniști moldoveni au executat misiuni de patrulare și pază a obiectivelor din aria de responsabilitate, precum și de cercetare a terenului pentru depistarea obiectelor explozive.


0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав