X 
Jocurile Olimpice stiri: 120
Transnistria stiri: 1410

Un nou exercițiu militar începe astăzi în Republica Moldova

17 iun. 08:45   Societate
6754 1

Armata Națională va desfășura, începînd de astăzi, 17 iunie, pînă pe dat de 28 iunie curent, exerciţiul multinațional „Scutul Păcii 2024”.

Reprezentanții instituției anunță că exercițiul are ca scop evaluarea Batalionului 22 de menținere a păcii „Căști albastre” în conformitate cu Conceptul Capabilităţilor Operaţionale (OCC), notează Noi.md cu referire la realitatea.

„Militarii vor fi verificați de experți naționali și internaționali la îndeplinirea acțiunilor specifice misiunilor internaţionale de menținere a păcii, cum ar fi: patrulare, convoiul şi escorta, percheziţia tehnicii auto la punctele de control, asigurarea securităţii obiectivelor strategice, evacuarea medicală, precum şi acordarea primului ajutor medical”, se arată în comunicatul emis de Ministerul Apărării.

Totodată, Ministerul Apărării menționează, într-un comunicat de presă că, în legătură cu pregătirile pentru desfășurarea exercițiului „Scutul păcii 2024”, pe parcursul lunii iunie, pe drumurile naționale vor avea loc mai multe deplasări de tehnică militară din locurile de dislocare permanentă spre Centrul de Instruire al Armatei Naționale.

Moldovenii sînt îndemnați să nu se panicheze și să nu distribuie imagini video pe rețelele de socializare.


Reprezentanții instituției precizează că Armata Națională va găzdui, concomitent, Cursul de instruire a evaluatorilor care are ca scop pregătirea personalului militar privind procedurile și corectitudinea desfășurării evaluării în conformitate cu conceptul OCC.

„La cursul menționat vor fi instruiți 37 evaluatori din Austria, Azerbaidjan, Bosnia și Herțegovina, Columbia, Coreea de Sud, Franța, Georgia, Germania, Iordania, Irlanda, Italia, Kazahstan, Malta, Marea Britanie, Maroc, România, Serbia, SUA, Tunisia, Turcia și Ucraina. De menționat că certificarea OCC este o condiţie obligatorie pentru participarea Armatei Naţionale în misiuni de menținere a păcii sub egida ONU, inclusiv KFOR din Kosovo și UNIFIL din Liban. Armata Naţională a aderat la programul OCC în 2007”, mai spun responsabilii.

8
0
0
2
84

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?