COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cei care au diplome de studii eliberate peste hotare trebuie să știe asta

Cei care au diplome de studii eliberate peste hotare trebuie să știe asta

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a aprobat „Regulamentul de recunoaștere și echivalare a actelor de studii și a calificărilor obținute în străinătate.

Documentul prevede recunoașterea și echivalarea actelor de studii și a calificărilor obținute în străinătate de către cetățenii Republicii Moldova, precum și de către cetățenii străini care solicită angajarea în cîmpul muncii în Republica Moldova.

Regulamentul facilitează procesul de incluziune socială a cetățenilor Republicii Moldova, care se întorc acasă din străinătate și solicită recunoașterea actelor de studii obținute în afara țării, pentru a continua studiile în instituțiile de învățămînt, sau recunoașterea calificărilor profesionale, pentru a se angaja în cîmpul muncii pe teritoriul Republicii Moldova, transmite NOI.md cu referire la unimedia.info.

Astfel, începînd cu sesiunea de admitere 2020, titularii actelor de studii emise de statele semnatare ale Convenției de la Lisabona, nu vor mai depune actele de studii pentru recunoaștere la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Acestea urmează să fie depuse la instituțiile de învățămînt superior și instituțiile de învățămînt profesional tehnic, în care solicitanții vor să fie admiși la studii, sau la organele locale de specialitate din domeniul învățămîntului, în cazul admiterii în instituțiile de învățămînt preuniversitar.


Totodată, „Regulamentul de recunoaștere și echivalare a actelor de studii și a calificărilor obținute în străinătate” vine să lărgească și să promoveze autonomia instituțiilor de învățămînt și a organelor locale de specialitate din domeniul învățămîntului, să acorde un vot de încredere acestora, să le încurajeze în elaborarea unor politici competitive în vederea atragerii studenților și elevilor la studii, dar, în același timp, sporește responsabilitatea publică a instituțiilor de învățămînt din țară.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load