Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4053

Elevii și studenții vor beneficia de burse majorate

20 mar. 11:45   Societate
2709 0

Cabinetul de miniștri a decis asupra majorării burselor de studii pentru elevi și studenți. În acest scop, din bugetul de stat au fost alocate suplimentar circa 48 de milioane de lei, notează Noi.md.

Bursele de merit pentru elevi și studenți vor fi dublate, de rînd cu plățile lunare de care beneficiază tinerii care studiază la instituțiile cu profil militar.

Totodată, va fi majorat cu 5,5% cuantumul burselor lunare pentru elevii din colegii, școli profesionale și centre de excelență, precum și pentru studenți, masteranzi și doctoranzi.

Conform noilor prevederi, de la 1 ianuarie anumite categorii de burse vor fi de două ori mai mari. Astfel, Bursa Republicii va constitui 4060 de lei (față de 2040 cît era anterior), valoarea Bursei Președintelui Republicii Moldova va fi de 2860 de lei pentru elevi din învățămîntul profesional tehnic și 3690 de lei pentru studenți, Bursa Guvernului se va ridica la 3380 de lei, iar Bursa „Gaudeamus” – la 2460 de lei.

De asemenea, au fost dublate soldele lunare pentru elevii și studenții instituțiilor de învățămînt din domeniul militar și a ordinii publice.


Elevii și studenții vor primi un supliment egal cu diferența dintre bursa stabilită conform noilor modificări ale hotărîrii privind majorarea burselor și bursa achitată pentru perioada de la 1 ianuarie 2024 pînă la data intrării în vigoare a noilor prevederi.

4
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?