X 

Ceban declară că mai mulți profesori și-au dat demisia în urma impunerii testării obligatorii

27 sep. 2021,, 11:18   Societate
1521 0

Testarea gratuită la necesitate a profesorilor, continuă în municipalitate. Primarul general Ion Ceban spune că regretabil este că săptămîna trecută, mai mulți profesori din republică și-au anunțat demisia deoarece sînt impuși din propriul buzunar să achite testarea la Covid odată la 2 săptămîni, transmite Noi.md.

Edilul a venit cu un apel în acest sens.

“Stimați profesori, dacă ați plecat din sistem, să știți că noi avem mare nevoie în capitală de cadre didactice, de profesioniști.

Așa că cu mare drag vă așteptăm la Chișinău și dacă sînteți gata, noi sîntem dispuși să vă angajăm în sistemul educațional. Am dispus că dacă avem astfel de solicitări, neapărat să fie examinate. Mai mult ca atat aceste persoane să benificieze de facilități ca și tinerii specialiști din domeniu care beneficiază lunar de 1000 de lei pentru chiria unui apartament”, a declarat primarul capitalei.

Edilul s-a referit și la testele rapide, despre care spune că în prezent, municipalitatea este în procedură de licitație pentru a procura un lot suficient de teste și a asigura în continuare gratuit testarea profesorilor la necesitate care încă nu sînt vaccinați.


“Așa cum spuneam vom repartiza și teste la fiecare instituție și în caz ca va fi nevoie să fie folosite. Important că după toate protocoalele OMS în Chișinău avem atinsă imunitatea colectiva in randul cadrelor didactie de peste 95%. Asta ne permite asigurarea procesului educational in siguranță.

Am adresat o scrisoare catre Ministerul Educației pentru revederea modelelor de activitate a institutiilor școlare în mun. Chișinau unde avem cea mai înalta rata de vaccinare a cadrelor didactice, pentru ca copiii claselor 1-4 și absolvente să fie cu prezență fizică. Încă nu am primit răspuns, dar vom coopera plenar pentru asigurarea unui proces educational sigur în municipiu”, a punctat edilul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?