Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1410

Ce va lansa de Ziua copiilor Ministerul Muncii și Protecției Sociale

31 mai. 14:15   Societate
3033 0

Ministerul Muncii și Protecției Sociale (MMPS) anunță că în data de 1 iunie va avea loc lansarea platformei serviciialternative.gov.md, un proiect inovator dedicat serviciilor alternative de îngrijire a copilului în Republica Moldova.

Potrivit MMPS, data de 1 iunie, Ziua Internațională a Copilului, a fost aleasă simbolic pentru a sublinia angajamentul față de bunăstarea și dezvoltarea armonioasă a celor mici, notează Noi.md.

În anul 2022, Moldova a făcut un pas semnificativ spre diversificarea și îmbunătățirea serviciilor de îngrijire a copilului prin adoptarea Legii Nr. 367/2022. Această lege a introdus, pentru prima dată, în cadrul legislativ trei tipuri de servicii alternative de îngrijire destinate copiilor sub 3 ani:

a) servicii alternative de îngrijire a copiilor organizate de angajator la locul de muncă;

b) servicii alternative de îngrijire individualizată a copiilor;


c) servicii alternative de îngrijire a copiilor de tip familial.

Site-ul serviciialternative.gov.md este o platformă online completă și accesibilă, unde pot fi găsite toate informațiile și actualizările legate de serviciile alternative de îngrijire a copilului.

Aceasta oferă detalii despre legislația în vigoare, ghiduri pentru implementarea serviciilor, resurse pentru părinți și angajatori etc.

0
0
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?