Ce spun oamenii despre scandalul diplomatic dintre Moldova și Rusia (VIDEO)

Ce spun oamenii despre scandalul diplomatic dintre Moldova și Rusia (VIDEO)

Expulzarea celor cinci diplomați ruși din Moldova și răspunsul dur al Federației Ruse la acțiunile Chișinăului vor afecta relațiile moldo-ruse, se arată convinși simplii cetățeni.

Intervievați de NOI.md, unii locuitori ai capitalei au menționat că autoritățile moldovene au fost în drept să acționeze cum au crezut de cuviință, pentru a proteja statul.

„Guvernul, organele de forță trebuie să lucreze în mod adecvat. Dacă s-au comis încălcări, reacția trebuie să fie promptă. Rusia, dacă s-a supărat, nu are decît. Consider că o să fie un fel de hărțuială reciprocă în speranța că Moldova o să cedeze în fața Rusiei. Dar e sigur că soluționarea acestui conflict mai mult depinde de Rusia decît de noi”, a menționat un intervievat.  

Alți respondenți au opinat că atît autoritățile de la Chișinău, cît și cele de la Moscova au greșit atunci cînd au recurs la acest gest neprietenesc, declarînd mai mulți diplomați persona non-grata.

„Moldova trebuie să aibă relații excelente și cu Rusia, și cu Belarusul, și cu Ucraina, și cu Europa. Așa s-a întîmplat că ne aflăm între aceste două părți, care nu se stimează. Nu s-a procedat bine nici dintr-o parte, nici dintr-alta. A fost cea mai proastă hotărîre – de a expulza diplomați”.

S-au găsit și intervievați care au calificat acest scandal drept "praf în ochi". „Scandalul nu ține mult, ei știu ce fac. Ne induc în eroare. Ce folos din asta? Cred că este un joc politic și nimic mai mult”, a explicat o locuitoare a capitalei.

Menționăm că Guvernul de la Chișinău a decis luni seara expulzarea a cinci diplomați ruși din Republica Moldova. Autoritățile au precizat că la baza acestui gest au stat motive serioase, deși nu au putut spune exact despre ce e vorba. Ulterior, și Ministerul rus de Externe a dispus expulzarea a cinci diplomaţi moldoveni, ca răspuns la acțiunile Chișinăului. Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load