X 
Puterea stiri: 7441
Criza energetică stiri: 1120

Ce raioane nu au căzut sub embargoul Rosselhoznadzor

10 aug. 07:23   Societate
2337 0

Din 15 august, Rusia introduce restricţii temporare la importul de produse vegetale din Republica Moldova din cauza încălcării repetate a cerințelor de carantină.

Decizia a fost luată de Serviciul de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară al Federației Ruse (Rosselhoznadzor), "în legătură cu situația fitosanitară nefavorabilă de pe teritoriul Republicii Moldova", transmite Mold-street.com.

Măsura vine doar la o zi după ce Rosselhoznadzor a emis un comunicat în care susţinea că în anii 2021 și 2022, în produsele vegetale primite din Moldova au fost 93 de cazuri de detectare a 11 tipuri de dăunători periculoşi şi că în luna iulie a avertizat Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentară (ANSA) despre riscul introducerii de restricţii, dacă problemele nu sînt eliminate.

Astfel au fost interzise spre import în Rusia produsele agricole din raioanele: Anenii Noi, Basarabeasca, Briceni, Cahul, Cantemir, Călărași, Căușeni, Cimișlia, Criuleni, Dondușeni, Drochia, Edineț, Fălești, Florești, Glodeni, Hîncești, Ialoveni, Leova, Nisporeni, Ocnița, Orhei, Rezina, Rîșcani, Sîngerei, Soroca, Strășeni, Șoldănești, Ștefan-Vodă, Taraclia, Telenești și Ungheni, precum și Unitatea Teritorială Administrativă Găgăuzia și municipiile Chișinău și Bălți.

Singurul raion ocolit de noul embargou rusesc este Dubăsari, dar şi raioanele din regiunea transnistreană.


ANSA deocamdată nu a comentat decizia anunţată de Rosselhoznadzor şi motivele invocate de autoritatea rusă.

În martie 2022, Rosselhoznadzor a ridicat toate restricțiile la importul produselor moldovenești de origine vegetală în Rusia, fără a ține cont de restricțiile impuse unor întreprinderi.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав