X 
Arşiţa stiri: 174
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1455

Ce documente trebuie să aibă la ei cetățenii Republicii Moldova pentru trecerea frontierei de stat

14 dec. 2023,, 08:00   Societate
38373 0

Înainte de a porni într-o călătorie peste hotare, cetățenii Republicii Moldova trebuie să-și verifice din timp actele necesare pentru trecerea frontierei de stat și să fie la curent cu informația despre documentele, pe care trebuie să le dețină în mod obligatoriu.

Drept temei pentru autorizarea traversării frontierei de stat servește documentul de călătorie valabil: pașaportul.

Cetățenii Republicii Moldova, care au viză de reședință permanentă în raioanele de frontieră pot traversa frontiera de stat prin punctele de trecere ale frontierei moldo-ucrainene și doar cu buletinul de identitate.

Lista raioanelor de frontieră ale Republicii Moldova, locuitorii cărora pot utiliza buletinul de identitate la traversarea frontierei de stat moldo-ucrainene poate fi consultată pe pagina web oficială a Poliției de Frontieră (border.gov.md) la rubrica "Traversarea frontierei".

În cazul călătoriei peste hotare a minorilor, se permite ieșirea acestora din Republica Moldova doar dacă sînt însoțiți de către unul dintre părinți sau de un adult desemnat de către părinți printr-un act autentificat notarial.


Cetățenii Republicii Moldova, care sînt și cetățeni ai altor state, sînt scutiți de obligația respectării termenului de ședere pe teritoriul țării noastre stabilit pentru străini.

Pentru a vedea mai multe răspunsuri la întrebările parvenite pe adresa redacţiei noastre, accesaţi acest link. Întrebările pot fi expediate pe adresa [email protected].

14
6
0
5
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав