X 
Eurovision stiri: 496
Transnistria stiri: 1341

Cazul Platon - probele din dosar nu au dispărut, erau în camera de păstrare

26 mai. 2023,, 10:32   Societate
2882 0

Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, anunță că probele dintr-un dosar penal, în care este vizat omul de afaceri, Veaceslav Platon, nu au dispărut.

Potrivit instituției, CD-ul cu înregistrările video se afla în camera de păstrare a probelor.

Anunțul vine la aproape trei săptămîni, de cînd presupusa dispariție a fost observată și de cînd au loc acuzații între diferite instituții de profil.

„În rezultatul efectuării unor verificări în cadrul instituţiei judecătoreşti, s-a stabilit că toate mijloacele materiale de probă care au fost remise împreună cu dosarele penale în instanţă în dosarul de învinuire a lui Veaceslav Platon, se află în Camera de păstrare a corpurilor delicte din cadrul Judecătoriei Chişinău, sediul Buiucani, mijloacele materiale de probă fiind luate la evidenţă de o persoană responsabilă şi cu menţiunile necesare în Registrul pentru evidenţa corpurilor delicte, iar în acest context, Judecătoria Chişinău, sediul Buiucani, infirmă lipsa vreunei probe din această cauză penală”, se arată în comunicatul Judecătoriei.

Amintim că un CD cu înregistrări video și audio, care-l incriminează pe Veaceslav Platon, de corupere a mascaților din batalionul Pantera ar fi dispărut din dosar, transmite agora.md.


Dispariţia probei a fost depistată la şedinţa din data 2 mai, cînd urma să fie vizionat CD-ul.

Veaceslav Platon a spus că declarațiile reprezentanților Procuraturii Anticorupție cu privire la dispariția CD-urilor sunt fără niciun temei.

Ulterior, Prrocuratura Anticorupție a respims orice acuzație privind implicarea în dispariția CD-urilor cu înregistrări video și audio.

4
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?