X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4055

Un copil din Moldova, depistat cu tetanos. În ce stare se află

14 mai. 11:43   Societate
3293 0

Un copil de 4 ani a fost depistat cu tetanos. Anunțul a fost făcut de către Vladimir Bolocan, șef-adjunct al Direcției generale asistență medicală și socială, transmite Noi.md.

„În săptămîna Paștelui un copil de 4 ani a fost suspectat de tetanos. Din fericire copilul se află în stare stabilă, fiind stabilizat de către medici. Mulțumiri medicilor care au lasat cozonacii și pregătirile de Paști și sau implicat în acest caz care este ieșit din comun”", spune Vladimir Bolocan, șef-adjunct al Direcției generale asistență medicală și socială.

Această boală decurge foarte, foarte greu și are o rată de 90% de deces. Tetanosul este o boală infecțioasă gravă, cu potențial fatal.

Tetanosul se transmite prin contact direct cu obiecte contaminate sau prin intermediul solului atunci cînd există o rană deschisă. Mai exact, atunci cînd sporii tetanici intră în contact direct cu o leziune de la nivelul pielii se produce infectarea, iar cel mai mare risc îl reprezintă plăgile adînci produse prin înțepare, mușcătură, tăiere, zdrobire, împușcare, dar și arsură profundă.

Punctăm că tetanosul, deși este de natură infecțioasă, nu este o boală contagioasă, adică nu se poate transmite în urma contactului unei persoane sănătoase cu o persoană bolnavă.

0
0
1
2
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?