COVID-19 : VACCINAȚI 1 004 668  INFECTAȚI 400 556 (+3971)   TRATAȚI 369 770     DECESE 10 501(+13)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 543
Coronavirus stiri: 7925

Care este părerea locuitorilor din stînga Nistrului despre facturile pentru căldură

29 noi. 2021,, 12:15   Societate
2132 2

La începutul săptămînii, ne-am pomenit cu un ultimatum din partea Rusiei că am putea din nou rămîne fără gaz, pentru că Moldova nu și-a îndeplinit obligațiile contractuale privind achitarea livrărilor, transmite Noi.md cu referire la tv8.md.

Totuși, în regim de urgență, Guvernul a alocat 1,4 miliarde de lei din bugetul de stat, iar datoria a fost plătită.

Chiar și așa, Moscova arată din deget Moldovei, precizînd că asemenea episoade s-ar putea repeta. Și în timp ce noi, cei de pe malul drept al Nistrului, sîntem îngrijorați de tariful pentru gaz, locuitorii din stînga Nistrului spun că facturile pentru căldură nu îi înspăimîntă, întrucît fie nu achită, fie achită un preț simbolic, mai puțin de un leu pentru un metru cub de gaze.

Pe acest tînăr l-am întîlnit într-un microbuz care se îndrepta spre Tiraspol. E de din Călărași, dar în stînga Nistrului își face studiile. Ne spune că acolo facturile se achită altfel.

„-Factura, ca atare, nu există. Acolo e un altfel de sistem. Achităm lunar, în funcție de numărul de persoane. Eu locuiesc singur într-un apartament cu o odaie și pentru căldură achit 200 de ruble, în lei ar fi 240-250.


O bună parte din locuitorii din stînga Nistrului pe care i-am întîlnit la autogara, spun că habar nu au care e prețul la gaz.

„Tocmai am venit din Europa, nu știu prețul. Pentru țările noastre trebuie Lukașenko ca să facă ordine”.

„350 de lei doar pentru gaz. Vara nu achit nimic. Cît costă acolo metru cub de gaz? Nu știu, sincer. Totul e pe Internet”.

1

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X