X 
Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1675

Cadrele didactice din grădinițe îi vor putea înlocui pe conducătorii instituțiilor, fără a fi scutiți de obligațiunile de bază

8 dec. 2022,, 06:00   Societate
1894 0

Cadrele didactice din grădinițe îi vor putea înlocui pe conducătorii instituțiilor, fără a fi scutiți de obligațiunile funcției de bază. Un proiect în acest sens a fost examinat astăzi la ședința Comisiei parlamentare cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, transmite MOLDPRES.

Potrivit documentului, conducătorii instituțiilor de educație timpurie, în perioada în care vor absenta de la muncă, vor putea să stabilească un volum de muncă suplimentar pentru cadrele didactice care îi vor înlocui. Pentru aceasta, va fi emis un ordin în care va fi indicată funcția, volumul de lucru și perioada în care este valabil actul.

Astfel, cadrele didactice vizate vor beneficia de un supliment salarial pentru cumularea atribuțiilor, care nu va depăși 100% din salariul de bază corespunzător treptei I de salarizare a conducătorului temporar absent. Cheltuielile financiare necesare vor fi acoperite în limita economiei de mijloace din fondul de salarizare al instituției.

Conform autorilor, modificările legislative sînt necesare, în condițiile în care în multe grădinițe din țară se atestă o lipsă de cadre.

Inițiativa legislativă urmează să fie examinată în plenul Parlamentului.

2
0
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий