X 
Preşedintele stiri: 3607

Bazin transformat în ruine

18 aug. 2022,, 16:15   Societate
2934 0

Abandonat și distrus. Așa arată bazinul „Chaika” din Bălți, construit în anii 90, unde localnicii practicau înotul. Complexul putea deveni un loc de antrenamente pentru sportivii de performanță și chiar pentru competiții de nivel internațional, doar că a fost lăsat de izbeliște și transformat într-un spațiu pentru boschetari. Autoritățile spun că nu pot interveni pentru a salva situația.

„Este locul care îi sperie pe oaspeții orașului, un loc atractiv pentru huligani și înspăimîntător pentru bătrînii care își amintesc de vremurile trecute…Faceți cunoștință! Acesta este bazinul abandonat, care, nu prea are șanse de a fi reabilitat”, a relatat Daria Porohnea, jurnalist NordNews.

„Era sistem de încălzire a apei. Au fost vremuri. Boschetarii și bețivii stau aici. Totul a început în perioada Perestroicii și cred că s-a și sfîrșit. Nu cred că cineva îl va renova. Este prea scump.”

„Îmi este milă să mă uit la așa ceva pentru că țin minte cum funcționa totul, totul era în ordine, dar acum…”

„ Avem mulți tineri și ar fi fost un loc perfect pentru a se antrena, dar și pentru a te odihni vara. Statul trebuie să-l cumpere din nou dacă aparține unui agent economic. Poate acesta nici nu mai este în țară și nu poate face nimic. Este nevoie de investiții mari, dar se merită.”


„Erau geamuri. Îi lungam pe toți de aici. Era imposibil. Geamurile erau mari și puteau să cadă peste copii să-i traumeze. Mai bine să-l demoleze. Nu mai poate fi reparat, sînt sigură 100%. Este nevoie de mulți bani”, au spus oamenii.

Alexandrina Reaboi este mama a două fetițe. Femeia spune că ar fi dorit să-și ducă odraslele să practice înotul, iar bazinul din preajma casei sale ar fi fost locul perfect.

„Nu știu dacă mai poate fi reabilitat sau poate trebuie demolat și construit unul nou pentru că este necesar. În oraș avem un bazin prea mic pentru un număr atît de mare de locuitori. Aș vrea să fie o secție pentru copii. Așa ei ar putea duce un mod sănătos de viață din frageda copilărie.”

Primarul ridică neputincios din umeri și spune că nu poate interveni pentru că bazinul aparține unui agent economic.

„Din cîte cunosc, bazinul a fost vîndut cînd deja era în stare avariată. Acolo s-a spart vasul care ținea apa. Am înțeles că o companie privată negociază ridicarea unei construcții. Noi le scriem scrisori, îi rugăm ca măcar să acopere fațadele acestor clădiri care se dărîmă”, a declarat Nicolai Grigorișin, primarul mun. Bălți.

Proprietara spațiului ar fi compania Navixia-Centru. Antreprenoarea Lilia Arhireeva a refuzat să discute cu jurnaliștii în fața camerei de luat vederi, dar a confirmat că pe acest loc, la momentul potrivit, vor începe lucrări de construcție, fără a specifica despre ce proiect este vorba. Aceasta a adăugat că, de curînd, complexul are un nou proprietar.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий