COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 551 348   INFECTAȚI 258 624(+43)   TRATAȚI 251 389     DECESE 6244(+2)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2819
Puterea stiri: 6280
Coronavirus stiri: 7239

Cînd va fi dat în exploatare bazinul Dinamo: „O asemenea construcție modernă în Moldova nu există”

23 iun. 16:19 (reactualizat 25 iun. 05:05)   Societate
2057 0

Bazinul Clubului Sportiv Central Dinamo al Ministerului Afacerilor Interne va fi dat în exploatarea în luna septembrie a acestui an, au declarat pentru Noi.md reprezentanții "Dinamo".

Lucrările de reconstrucție a bazinului, demarate încă în 2017, se apropie de final, iar în cîteva luni complexul va deveni un punct de atracție nu doar pentru sportivii de performanță, angajații MAI care desf[șoară regulat antrenamente, dar și pentru cei care practică înotul.

Bazinul, care are lungimea de 25 de metri și lățimea de 14 metri, va dispune de șase piste pentru înotători. Lucrările se fac în conformitate cu rigorile și standardele Federației Internaționale pentru Natație, fapt care va permite organizarea pe viitor a unor competiții sportive naționale și regionale. Complexul include două bazine – unul pentru copii și altul pentru adulți.

La prima etapă a proiectului au fost modernizate albiile bazinului mare și bazinului mic, a foar reconstruit spațiul tehnic, unde a fost instalat un nou sistem de filtrare și tratare a apei. Totodată urmeasă să fie amenajat și teritoriul aferent bazinelor. Va fi instalat un nou sistem de iluminare externă. Proiectul presupune și reconstrucția garderobelor, toaletelor și dușurilor, o sală de așteptare, o cafenea, o sală de sport.

Sergiu Buzenco, șef al Secţiei administrare şi dezvoltare Clubul "Dinamo" a comunicat pentru Noi.md că un asemenea bazin care să corespundă tuturor rigorilor internationale, R.Moldova încă nu are. După darea în exploatare, la bazin vor avea acces nu doar efectivul MAI și sportivii de performanță, dar și populația de rînd contra cost.


"Lucrările sînt în etapa finală, sperăm cu toate promisiunile antreprenorilor să fie finalizat obiectivul și dat în exploatare în prima jumătate a lunii septembrie. S-au investit în jur de 40 de milioane de lei începînd cu anul 2017. A durat, cu regret, un termen îndelungat, dar sperăm să fie finalizat în termenii stabiliți. Întrucît clubul este o subdiviziune a MAI, vor fi desfășurate probele de pregătire fizică a efectivului, și, în timpul liber, o să prestăm servicii pentru populație", a menționat Sergiu Buzenco.

Totodată, de anumite facilități la frecventarea bazinului se vor bucura persoanele cu dizbilități, copiii orfani sau din familii social-vulnerabile.

Funcționarul a mai precizat că în bugetul Clubului sportiv central Dinamo sînt prevăzute resursele necesare pentru a asigura funcționalitatea bazinului.

Menționăm că Bazinul Clubului Sportiv Central Dinamo al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a intrat în reconstrucție în anul 2017, fiind reparat după 40 de ani de activitate. Modernizarea bazinului are loc în cadrul proiectului „Consolidarea capacităților Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova și ale subdiviziunilor subordonate pentru implementarea eficientă a reformelor sectoriale”, cu suportul PNUD.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Noul parlament și-a început activitatea. Ce așteptări aveți de la activitatea sa?
🔽🔽