Între timp, stația de epurare construită din banii partenerilor externi este inactivă, iar locuitorii orașului Ceadîr-Lunga au la robinet doar apă tehnică.
Primăria și Consiliul Raional Ceadîr-Lunga încearcă încă din 2015 să împartă rețelele de apă și canalizare în instanțe. Pînă în 2012, acestea erau în proprietatea orașului.
„Sîntem singura primărie care nu-și poate administra rețelele de apă și canalizare. Astfel, noi nu putem ajusta tariful. De asemenea, nu cunoaștem ce se întîmplă cu rețelele de apă și canalizare care sînt în oraș”, a explicat primarul orașului Ceadîr-Lunga, Anatolie Topal, notează Noi.md cu referire la radiomoldova.Locuitorii colectează apă potabilă de la izvoarele aflate în diferite zone ale orașului din motiv că la robinet este tehnică.
Problema privind apa potabilă poate fi rezolvată cu ajutorul stației de epurare, care se află în gestiunea administrației raionale. A fost construită cu sprijinul financiar din partea Turciei la mijlocul anilor 2000, dar nu a fost pusă în funcțiune niciodată din cauza cheltuielilor mari.
Președinta raionului Ceadîr-Lunga, Natalia Șoșeva, a refuzat să comenteze situația creată, dar a spus că o va face după ce Curtea de Apel va pronunța decizia. Următoarea ședință de judecată este programată pentru luna octombrie.
Adăuga comentariu