X 
Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1453

Atenție la căprioare: Inspectoratul pentru Protecția Mediului se adresează cetățenilor

21 mai. 16:45   Societate
11465 0

În ultima perioadă, Inspectoratul pentru Protecția Mediului a constatat o creștere semnificativă a cazurilor de accidente rutiere cu implicarea animalelor sălbatice, în special a căpriorilor.

Această observație este rezultatul numeroaselor autosesizări și apeluri telefonice primite de la cetățeni, transmite Noi.md cu referire la sursa citată.

Pentru a preveni astfel de incidente, care produc atît pagube mediului înconjurător cît și pierderi materiale personale, Inspectoratul pentru Protecția Mediului îndeamnă toți conducătorii auto să respecte regimul de viteză, mai ales în apropierea masivelor împădurite.

De asemenea, se recomandă evitarea pe cît posibil a coliziunilor cu animalele sălbatice.

În cazul în care un astfel de incident are loc, este esențial să informați imediat serviciul de urgență 112.


Conform articolului 22, litera "i" din Legea vînătorii și fondului cinegetic nr. 298 din 30.11.2018 și anexei nr. 3, punctul 116 (20) din Hotărîrea Guvernului nr. 254 din 30.10.2021, este interzisă însușirea animalelor sălbatice găsite decedate sau mutilate în urma coliziunilor cu mijloace de transport, utilaje agricole sau din alte motive. Nerespectarea acestor prevederi este considerată braconaj și poate atrage sancțiuni conform legislației în vigoare.

0
1
2
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?