COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Atenție, CNAS a schimbat programul de lucru!

Atenție, CNAS a schimbat programul de lucru!

Casa Naţională de Asigurări Sociale informează că timp de patru zile de recepţionare a cererilor pentru reexaminarea pensiilor pentru limită de vîrstă au fost primite 5926 de solicitării.

Potrivit estimărilor, circa 13 575 de pensionari care şi-au stabilit pensia pentru limită de vîrstă după 1 ianuarie 1999, au dreptul la reexaminarea pensiei.

Cele mai multe cereri, 945, au fost recepţionate în CTAS Botanica, mun. Chişinău. În sectorul Rîşcani au fost primite 525 de cereri, la CTAS Centru, Buiucani, Ciocana - cîte 400 de cereri. La CTAS Bălţi au fost acumulate circa 300 cereri.


În acelaşi timp, CNAS anunţă că începînd cu ziua de azi casele teritoriale de asigurări sociale vor lucra între orele 7.00-17.00. Specialiştii instituţiei vor ieşi la lucru şi în două zile de sîmbătă, 11 şi 18 iulie, curent.

Cei care din diferite motive nu vor reuşi să depună solicitarea respectivă pînă la sfîrşitul lunii iulie, îşi pot realiza dreptul la reexaminarea pensiei şi în lunile următoare. Noile drepturi la pensie se acordă începînd cu luna următoare celei în care a fost depusă cererea şi actele necesare la casa teritorială de asigurări sociale.

Reamintim, că de la 1 iulie 2020, dreptul la reexaminarea pensiei pentru limită de vîrstă îl obţin beneficiarii de pensii stabilite după 1 ianuarie 1999, care au realizat un stagiu de cotizare de cel puţin zece ani.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load