Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Astăzi, în Transnistria se așteaptă livrarea vaccinului Pfizer

5 apr. 2021,, 08:15   Societate
2512 1

Luni, 5 aprilie, în Transnistria este așteptată sosirea vaccinului Pfizer, care a fost alocat regiunii prin intermediul Organizației Mondiale a Sănătății. Se intenționează aplicarea acestuia cu promptitudine.

Transnistria va primi, de asemenea, 62 de mii de doze de vaccin Sputnik V. Acordul a fost încheiat în timpul vizitei liderului Transnistriei Vadim Krasnoselski la Moscova.

Vaccinarea în Transnistria a început luni, 29 martie, cu AstraZeneca. Primii s-au vaccinat conducătorii Spitalului Clinic Republican – medicul-șef Igor Tolstanovski și adjunctul său în chirurgie, Ghenadie Gribencikov.

În regiune au fost deschise 11 centre de vaccinare. Fiecare persoană vaccinată va fi introdusă într-o bază de date specifică și va primi un certificat internațional corespunzător.

În cadrul ședinței Parlamentului din 12 martie, deputații au adoptat amendamente care vizează simplificarea și accelerarea procedurii de achiziție a vaccinului împotriva COVID-19, cu o abatere de la prevederile Legii privind achizițiile publice. Iar pe 18 martie, Parlamentul a aprobat modificările la Codul Fiscal și Legea privind tarifele vamale. Modificările au scopul de a încuraja antreprenorii să importe vaccinuri COVID-19 achiziționate din mijloacele bugetului de stat.


La 26 februarie, Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din Moldova a confirmat că vaccinul rusesc împotriva coronavirusului "Sputnik V" a fost autorizat oficial în republică.

Potrivit agenției, "s-a decis de a autoriza, în anumite condiții, vaccinurile incluse de Organizația Mondială a Sănătății în Lista utilizării de urgență (Emergency Use Listing - EUL): Pfizer/BioNTech și AstraZeneca, precum și Gam-COVID-Vac, un vaccin vectorială combinată pentru a preveni răspîndirea de SARS-CoV-2 coronavirus (Sputnik V)."

Primele peste 20 de mii de doze de vaccin AstraZeneca împotriva COVID-19 au ajuns în Moldova pe 27 februarie. Acestea au fost oferite republicii de către România, iar pe 5 martie, Republica Moldova a primit alte 14.400 de doze de vaccin anti-COVID-19. Este vorba, de asemenea, despre preparatul AstraZeneca (producător-Coreea de Sud). La 19 martie, Moldova a primit 24.570 doze de vaccin Pfizer.

Emiratele Arabe Unite a oferit Republicii Moldova 2.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 produs de compania chineză Sinopharm, ca răspuns la o solicitare din partea Prim-Ministrului Aureliu Ciocoi în adresa șeicul Abdullah bin Zayed Al Nahyan, Ministrul Afacerilor Externe și Cooperării Internațională din Emiratele Arabe Unite.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?