COVID-19 în MOLDOVA

Aproape toate locurile din spitalele pentru copii sînt ocupate

Aproape toate locurile din spitalele pentru copii sînt ocupate

În Capitală se înregistrează o creștere a numărului de infecții COVID-19 în rîndul copiilor. Totodată, aproape toate locurile din spitalele pentru copii sînt ocupate.

Informația a fost prezentată de șeful adjunct al Direcției Sănătate, Boris Gîlca, în cadrul ședinței primăriei de astăzi, 2 septembrie, transmite știri.md.

Potrivit lui, spitalele din Capitală au capacitatea de internare a 927 de bolnavi infectați cu COVID-19. Șeful adjunct al Direcției Sănătate a dat asigurări că există paturi suficiente, iar la necesitate vor fi amenajate spații suplimentare pentru tratamentul persoanelor infectate.


De asemenea, acesta susține că spitalele din Capitală sînt asigurate cu medicamente și echipamente suficiente.

Boris Gîlca a mai comunicat că în municipiu bilanțul cazurilor de infectare cu COVID-19 ajunge la peste 15.000 de persoane, dintre care 700 sînt cadre medicale.

La momentul actual, în instituțiile de sănătate sînt internați 768 de pacienți infectați cu noul coronavirus. Dintre aceștia, 183 de pacienți se află în stare gravă, iar șapte sînt conectați la respirație asistată.

În Chișinău, sînt înregistrate 328 de cazuri care s-au soldat cu decese asociate noului coronavirus. Aproape 10 mii de cazuri au fost recuperate, iar circa 12.000 de persoane se află sub supraveghere medicală.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load