Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

ANSA: Tot mai multă brînză în umplutura pentru plăcinte

21 noi. 2023,, 11:40   Societate
4603 0

Inspectorii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) declară că a scăzut numărul unităților de producere a plăcintelor care utilizează, în umplutura plăcintelor, compuși pe bază de grăsimi vegetale și animale, ca substituent al brînzei proaspete de vaci.

Pe parcursul lunilor octombrie-noiembrie curent, au fost realizate 75 de controale. În rezultat, s-a constat că, aproximativ 35 % din operatorii supuși controlului utilizează în calitate de umplutură în plăcinte, compuși pe bază de grăsimi vegetale și animale, ca substituent al brînzei proaspete de vaci, transmite ZDG.

Anterior, ANSA a declarat că 80% din produsele denumite „plăcinte cu brînză” nu conțin brînză proaspătă de vaci.

Totodată, inspectorii menționează că în perioada aprilie-octombrie 2023 volumul importurilor de produse alimentare pe bază de proteine și grăsimi a scăzut cu 30 %, comparativ cu aceeași perioada a anilor 2022, 2021 și 2020.

În cadrul controalelor desfășurate, au fost depistate o serie de nereguli, în urma cărora au fost întocmite 25 de procese verbale cu privire la contravenție, în valoare totală de 175 mii lei.


Consumatorii sînt îndemnați să citească cu atenție eticheta produselor expuse spre comercializare și să solicite de la comercianți informații detaliate cu privire la lista ingredientelor utilizate la fabricarea produselor.

14
2
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?