Transnistria stiri: 1446
Preşedintele stiri: 4071

Salariații CFM comentează plata salariilor din împrumuturi

13 mar. 09:36 (reactualizat 13 mar. 17:05)   Societate
3548 0

Lucrătorii întreprinderii de stat "Calea Ferată din Moldova" (CFM) au confirmat că au început să le fie achitate restanțele salariale, dar au menționat că acest lucru nu este foarte încurajator, deoarece plățile se fac din împrumuturi, nu din ceea ce cîștigă întreprinderea, și transporturi nu există și nici nu se prevăd.

Ei se întreabă ce vor face atunci cînd creditul alocat se va termina.

În plus, angajații ÎS "CFM" au subliniat că la toți au fost scoase suplimentele la salarii, ceea ce este rău, deoarece în condițiile în care salariile la CFM sînt mici, suplimentele salariale erau singura modalitate de a mări salariile și de a păstra angajații.

Eliminarea plăților suplimentare nu a dus la economii semnificative. De exemplu, fondul salarial al CFM era de 60 de milioane de lei lunar, iar după eliminarea plăților suplimentare a ajuns la 57,5 milioane de lei pe lună. Dar toți muncitorii primesc mai puțini bani la mână. Productivitatea lor scade, dorință de a munci nu mai există.

De altfel, s-a anunțat deja că, probabil din aprilie, angajații ÎS "CFM" vor trece la săptămîna de lucru de 4 zile, pentru a economisi bani.


Angajații Întreprinderii de Stat "CFM" atrag atenția că, indiferent cum a fost fostul șef al întreprinderii de stat Oleg Tofilat, acesta nu a luat niciodată măsuri care au fost luate astăzi.

Ei amintesc fraza lui Robert Bosch, care spunea: "Eu plătesc salarii bune nu pentru că am mulți bani. Am mulți bani pentru că plătesc salarii bune".

După cum am relatat anterior, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a declarat că angajații întreprinderii de stat "Calea Ferată din Moldova" își vor primi salariile pentru luna decembrie pînă la sfîrșitul acestei luni. Anterior, lucrătorii feroviari au primit salariile pentru lunile octombrie și noiembrie, iar acum a început achitarea restanțelor salariale pentru luna decembrie. Andrei Spînu a declarat că, pentru a achita restanțele salariale, CFM a primit un împrumut și a făcut diverse economii. Banii sînt luați din economiile rezultate din reducerea unor cheltuieli, din economisirea unor resurse.

1
2
0
6
10

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?