Criza energetică stiri: 1714
Cutremure stiri: 388
Eurovision stiri: 423

Amintiri din copilărie: „Cînd eram mică, tatăl meu juca rolul lui Moș Gerilă”

10 ian. 11:01   Societate
1990 0

Sărbătorile de iarnă aduc magie și ne fac să ne întoarcem în copilărie, acolo ne simțeam în siguranță și fiecare zi era sărbătoare.

Acest lucru este confirmat de povestea ultimei participante la concursul „Amintiri din copilărie” inițiată de portalul de știri Noi.md împreună cu postul de radio Radio Relax.

„Ah, magia sărbătorilor de iarnă în copilărie...Mirosul de brad natural și de coptură de casă, ghirlandele, sclipicii mi-au rămas întipărite în memorie pentru toată viață. Și momentele haioase ... Cînd eram mică, tatăl meu juca rolul lui Moș Gerilă. Pe atunci nu era la modă "să faci comandă" de un Moș la domiciliu. Tata se deghiza cu ce se găsea prin casă: mustață și barbă din vată și-o lipea cu miere de albini, în cap își punea o beretă tricotată și împrumuta de la mama un capot de casă roșu. Și cum halatul era cam scurt, i se vedeau picioarele goale în papuci de casă. Eu, după o examinare atentă, în timp ce Moș Gerilă mă colindă, i-am spus că picioarele lui seamănă izbitor de mult cu picioarele lui tata meu. Moșul a rîs pe sub mustața de vată și mi-a răspuns: "Ehhheeei, dragă Moșului, toți bărbații au picioare asemănătoare și nu merită atenție, spre deosebire de picioarele frumoase și zvelte ale doamnelor", uitîndu-se galeș la mămică mea.

Și, desigur, desaga cu cadouri: dulciuri, jucării și obligator cărți. După multe insistente și promisiuni că voi fi cuminte, Moș Gerilă mi-a adus un pisic mic, alb cu pete gri. Eu am crezut că petele gri sînt murdărie și am decis să-l spăl. Nu am găsit nimic mai bun decît șamponul cu henna al mamei. După o baie minuțioasă, pisicul s-a transformat din alb în roșcat. Uite așa "miracole" se întîmplă în copilărie de Anul Nou! La Mulți Ani!”, este povestea Gabrielei Botnari.

Reamintim că în luna cadourilor și a sărbătorilor de iarnă, echipa Noi.md împreună cu radio Radio Relax te invită să te cufunzi în lumea amintirilor din copilărie.


Noi.md împreună cu Radio Relax, lansează un concurs iernatic în care te îndeamnă să ne povestești cele mai colorate amintiri din copilărie legate de sărbătorile de anul nou.

La data de 14 ianuarie atît Noi.md, cît și Radio Relax va face publică lista cîștigătorilor.

Condițiile de participare pot fi văzute aici.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?