X 
Cazul Șor stiri: 599

America începe să se trezească, se formează o lume fundamental nouă

13 mai. 13:45   Societate
3481 0

America începe să se trezească încetul cu încetul, și în Statele Unite începe să se afirme din ce în ce mai mult societatea civilă activă, care crede că țara lor le-a fost furată și vor să o aducă înapoi și să împiedice jandarmul mondial și dictatul unei țări, deoarece în altă parte alte țări formează acum o lume fundamental nouă.

Această opinie a fost exprimată de politologul-americanist Rafael Orduhanean într-un interviu pentru postul TV ”День”, relatează Noi.md.

”America este deja alta, acum America începe să se trezească. Eu am mai spus-o: această majoritate tăcută, violată, pusă în genunchi, impusă să sărute papucii, începe să se ridice și să spună: ”Dar ce se întîmplă, de ce ne-a fost furată țara ? Noi vrem să o luăm înapoi”. Ei vor să întoarcă totul înapoi cu ajutorul finanțării suplimentare a poliției, vor să schimbe total politica externă”, a menționat Rafael Orduhanean.

Potrivit lui, și Trump exprimă aceste interese ale lor. În alocuțiunea sa recentă în fața unui public divers, asta a răsunat, deși nu e ceva tipic pentru America.

”Dar acolo oamenii spun ”mulțumesc”. ”Mulțumesc că vorbiți despre aceasta, mulțumesc că ne susțineți, că susțineți ideile noastre”. Aceasta este America cu adevărat vie. America muncitoare întreabă: cum să sprijinim agricultura fermierilor noștri? Cum e cu îngrășămintele, de ce nu le avem, de ce există dificultăți în prelucrarea producției?”, a subliniat politologul-americanist.


El a menționat că se formează o societate civilă activă și ea începe deja să se manifeste.

”Oamenii încep să privească treaz situația, încep să calculeze. Și principalul – concluzionează: nu va mai fi așa cum a fost. Nu va mai exista jandarmul mondial, dictatul unei țări, această politică fukuyama, care vizează capătul istoriei. E începutul istoriei, căci acum în cu totul loc alte țări formează o lume principial nouă. Și Trump spune la fel.

Va fi organizarea comunități internaționale bazată pe respectarea intereselor naționale ale fiecărei țări, a suveranității ei. Așa trebuie să fie. Este firesc și normal să vă apărați interesele naționale. Atunci politica oricărei țări devine previzibilă”, a subliniat Rafael Orduhanean.

29
3
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?