Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Ai aflat ce grad de vulnerabilitate ți s-a atribuit?

5 dec. 2023,, 15:46   Societate
13815 0

Platforma online compensatii.gov.md a adus la cunoștința publicului categoriile de vulnerabilitate energetică în cadrul programului de compensații pentru consumatorii moldoveni.

Aceștia sînt acum în măsură să verifice gradul lor de vulnerabilitate accesînd site-ul menționat și, în caz de neconformitate, pot depune contestații la Ministerul Muncii, notează Noi.md cu referire la stiri.

Astfel, Guvernul a alocat o sumă considerabilă, aproape 2,8 miliarde de lei, pentru a acoperi compensațiile la energie în acest an, transmite Știri.md.

Aceste compensații nu se rezumă doar la facturi, ci includ și plăți monetare directe de 800 de lei per gospodărie. Cu un plafon de consum de 180 de metri cubi pentru gaze, tarifele variază în funcție de categoria de vulnerabilitate.

Cei încadrați în categoria de vulnerabilitate extremă beneficiază de tarife reduse, extinzîndu-se avantajele și asupra facturilor de energie electrică și termică. În vederea susținerii și informării consumatorilor, platforma a pus la dispoziție Linia verde 0 8000 5000 și adresa de e-mail [email protected].


Această inițiativă guvernamentală vizează să ofere compensații corecte pentru aproximativ 80% dintre gospodării, avînd un impact semnificativ asupra costurilor energetice în perioada rece. Consumatorii sînt încurajați să utilizeze resursele puse la dispoziție pentru a clarifica orice întrebări sau nelămuriri privind programul de compensații la energie.

5
0
1
2
21

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?