X 
Arşiţa stiri: 175
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1455

Agenția Servicii Publice, despre unele acțiuni efectuate de CNA: Comunicăm activ cu organele de drept

4 iun. 11:26   Societate
2607 0

Agenția Servicii Publice a venit cu o reacție în privința unor acțiuni efectuate de Centrul Național Anticorupție (CNA), notează Noi.md.

În ziua de 03.06.2024, în cadrul acțiunilor procesuale efectuate de ofițerii CNA sub conducerea Procuraturii mun. Chișinău, au fost efectuate 10 percheziții, în urma cărora au fost ridicate obiecte și documente relevante cauzei penale. Astfel, șase persoane au calitatea de bănuit și urmează, după audieri, să fie cercetate în stare de libertate.

Potrivit comunicatului emis de CNA „În perioada anilor 2022-2024, mai mulți cetățeni străini, intenționînd să dobîndească cetățenia Republicii Moldova prin recunoașterea faptului că ar avea cel puțin unul dintre părinți, bunei sau străbunei născuți pe teritoriul Republicii Moldova, acționînd personal, sau prin persoane împuternicite, folosind acte de stare civilă cu conținut denaturat, obțineau extrasele certificatelor de naștere ale persoanelor născute pe teritoriul Republicii Moldova.

Documentele erau eliberate pe numele unor persoane care aveau nume și prenume asemănător cu pretinsele rude (bunei, străbunei), astfel încît să întrunească condițiile de dobîndire a cetățeniei Republicii Moldova prin recunoaștere.”

" ASP anunță că este în comunicare activă cu organele de drept și acordă tot suportul necesar pentru elucidarea deplină a cazurilor documentate.


ASP își dorește ca și acest dosar, de rînd cu celelalte pornite de către organele de drept ce vizează cazuri de corupție cu implicarea angajaților instituției, să aibă o finalitate în instanța de judecată", precizează ASP.

0
0
2
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав