Transnistria stiri: 1324
Eurovision stiri: 494

Acte falsificate, ridicate la frontieră de la doi călători

21 noi. 2023,, 13:00   Societate
3734 0

Un conațional și un cetățean al Indiei sînt cercetați pentru deținerea și folosirea documentelor falsificate.

În cazul străinului, polițiștii de frontieră au aplicat refuzul de intrare în Republica Moldova.

Și-ar fi cumpărat o carte de identitate românească, contra sumei de 850 EUR, și ar fi folosit documentul într-un stat european. Astăzi, 21 noiembrie 2023, în punctul de trecere a frontierei Costești s-a prezentat cetățeanul moldovean de 27 de ani, printre pasagerii rutei care a sosit din Franța. Conform analizei de risc, polițiștii de frontieră au supus controlului suplimentar tînărul moldovean, locuitor al or. Ceadîr-Lunga. Ca urmare, printre documentele deținute a fost depistat actul românesc cu indici clari de falsificare. La audieri, conaționalul a recunoscut că și-a cumpărat documentul.

În Aeroportul Internațional Chișinău, cetățeanul Indiei de 23 de ani a încercat să tranziteze teritoriul Republicii Moldova în Ucraina, avînd asupra sa un permis de ședere falsificat. Cetățeanul a fost identificat printre pasagerii cursei „Baku-Chişinău”. În cadrul controlului de documente, polițiștii de frontieră au solicitat actele necesare ce i-ar confirma declarațiile și scopul de tranzit spre Ucraina. În acest sens, pasagerul a prezentat permisul de ședere, pretins a fi eliberat de către autoritățile ucrainene. Din verificările primare a fost stabilit că documentul nu corespunde unui original, fiind falsificat. În fapt, persoanei i-a fost refuzată trecerea frontierei de stat.

În continuare, angajații Poliției de Frontieră investighează cazurile sub toate aspectele legale, la fel, actele falsificate au fost ridicate și urmează să fie supuse expertizei.

3
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?